Lukáš Pešek se vrací do Moto2

27.11.2010 16:36

 Lukáš Pešek se vrací do Moto2

 Lukáš Pešek se z podporou České pojišťovny dohodl na spolupráci s katarským týmem QMMF Racing pro nadcházející ročník mistrovství světa silničních motocyklů v třídě Moto2 a dnes byla jeho nominace zaslána IRTA (Mezinárodní asociace závodních týmů).

Pro české fanoušky určitě dobrá zpráva, protože v příštím roce bude mít Česká republika své jezdecké zastoupení ve všech třech kubaturách mistrovství světa. Lukáš Pešek naposledy závodil v San Marinu, potom se s týmem Matteoni Racing rozloučil a na závodní dráze se objevil až během pondělního testu nižších kubatur ve španělské Valencii.

Týmovým kolegou Lukáše Peška bude katarský jezdec Mashel Al Naimi a dodavatelem motocyklů japonský výrobce Moriwaki. Tým QMMF Racing se bude těšit z plné tovární podpory. Technickým ředitelem a týmovým koordinátorem byl jmenován Miloš Čihák, který tak bude mít na starosti technické záležitosti týmu.

Složení týmu Lukáše Peška bude šestičlenné. Šéfmechanik zatím nebyl jmenován, ale bude se jednat o zahraničního profesionála se zkušenostmi jak se čtyřtaktními motocykly tak z mistrovství světa. Peškovu Moriwaki bude mít na starosti dvojice mechaniků, specialista na data, podvozek a pneumatiky.

První testy proběhnou v únoru, protože to již budou k dispozici objednané motocykly Moriwaki a kromě oficiálních evropských termínů budou rovněž probíhat na katarském okruhu v Dauhá. Na tomto okruhu už zahájí Lukáš Pešek svůj tréninkový program o něco dříve na zapůjčených motocyklech od stáje Intermoto.